Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

در روزهای گذشته، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی، انتقادات متعددی را در سطح وزیر و رئیس سازمان متوجه برخی سینماگران ایرانی حاضر در جشنواره کن کردند چرا که از دیدگاه آنها، خطاهایی از فعالان سینمای ایران که در قالب فیلم "برادران لیلا" به جشنواره رفته بودند، سر زده بود.

اینک، فردی به نام "علی اکبر رائفی پور" که می کوشد خود را به عنوان تئوریسین اصولگرایی جا بیندازد و اظهارات شاذ او مانند ارتباط اجنه و شلوار جین و تامین نمک عراقی ها از شوره جوراب راهپیمایان اربعین و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. همواره باعث وهن دین و انقلاب بوده است، برای این که از قافله سنگ اندازی به سینماگران کشورمان عقب نماند، توئیتی شرم آور و بسیار موهن منتشر کرد و نوشت:

«با توجه به آمار بالای تجاوز و تعرض جنسی در سینما و افشاگری های روزانه این جماعت دوزاری علیه هم! به نظر میاد اگر کسانی که بهشون تجاوز نشده اعلام کنند کاربردی تر باشه».

در این باره چند نکته قابل توجه است:

1 - چرا وقتی یک سینماگر بزعم مسوولان مرتکب اشتباهی می شود، مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و از جمله سازمان سینمایی علیه او موضع می گیرند و اقدام می کنند ولی وقتی یک نفر به جامعه سینماگران ایران، اعم از مرد و زن، نسبت زنا می دهد، سکوت می کنند؟!

مگر نه این است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این خاطر شکل گرفته که جامعه هنری و نویسندگان و روزنامه نگارانی وجود دارند که این وزارتخانه کارهای مرتبط با آنها را رتق و فتق کند و اساساً وجود این وزارتخانه و مسوولان و کارمندانش رهین این افراد است؟ پس چرا مسوولیت حرفه ای خود را در قبال تهمت و توهینی چنین آشکار انجام نمی دهند؟!

آیا نهاد متولی فرهنگ و هنر ایران ، آنقدر بی غیرت شده است که در برابر اتهام زنا به هزاران هنرمند ایرانی دم بر نخواهد آورد؟ امیدواریم که چنین نباشد و شاهد حرکتی حرفه ای و مبتنی بر اصول انسانی و اسلامی از سوی از وزارتخانه و احقاق حقوق هنرمندان در این باره باشیم.

2 - این که در سینمای ایران همانند سایر بخش های جامعه، مشکلاتی از جمله روابط خارج از اخلاق وجود دارد، نکته پنهانی نیست ولی آیا چنین روابطی در جاهای دیگر وجود ندارد؟ مثلاً متصور نیست که در میان پزشکان، اصناف، دانشگاهیان، ورزشکاران، رونامه نگاران، کارگران، کارمندان و ... نیز افرادی وجود داشته باشند که اصول اخلاقی را زیر پا بگذارند؟

اما وجود درصدی افراد خطاکار در هر صنفی، دلیلی بر فساد همگانی در آن نیست. آنچه رائفی پور نوشته، این معنا را به ذهن متبادر می کند که همه اهالی سینما، درگیر زنا و تجاوز هستند مگر آن که خلافش بیان شود (با عرض پوزش از مخاطبان و هنرمندان).

چنین اتهامی از نظر حقوقی، قذف نام دارد؛ قذف عبارت است از نسبت دادن زنا یا لواط به دیگری ( حتی به فرد مرده) و مجازات آن در قوانین مصوب و مقررات شرعی، 80 ضربه شلاق است.

آیا این حکم دینی و قانونی درباره کسی که برخلاف آموزه های شرع مقدس، به جامعه ای با افراد مشخص چنین اتهام زشتی زده، اجرا خواهد شد؟

3 - از سینماگران ایران و تشکل های صنفی آنها نیز انتظار می رود، در سطح قانونی اقدام به اعاده حیثیت از خویش نمایند.

4 - از مدعی العموم نیز انتظار می رود این موضوع را مورد پیگرد قرار دهد تا افراد نتوانند علیه شهروندان دیگر این گونه زشت و زننده سخن بگویند و نفرت افکنی کنند.

5 - اگر عقلای جریان اصولگرا هنوز شرف حضور دارند و حرف شان شنیده می شود، این قبیل افراد را که تحت عنوان دین و انقلاب سخن می گویند توجیه کنند که جامعه ایران دیگر بیش از این ظرفیت تحمل کردن توهین و دو قطبی سازی و تنفر پراکنی ندارد؛ چنان رفتار نکنید که پشیمانی گسترده به بار آید.

منبع: عصرایران

منبع: آفتاب

کلیدواژه: علی اکبر رائفی پور قذف سینماگران ایران وزارت فرهنگ و ارشاد سینماگران ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۴۷۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زخم کاری سیگارهای الکترونیک

  سیگارهای الکترونیکی که با ترفندهای تبلیغاتی خود، باور عوارض‌نداشتن و راهی برای ترک سیگارهای سنتی را در جامعه رواج دادند و از این راه طرفداران زیادی نیز پیدا کردند، حالا با درگیرکردن عده زیادی از افراد جامعه، به یک معضل تبدیل شده‌اند! به‌خصوص این‌که طبق تاکید مسئولان بهداشتی، این سیگارها نه‌فقط بی‌خطر نیستند، بلکه سرطان‌زا نیز هستند و به همین خاطر با وجود تحرکات مشکوک، وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز این سیگارها نمی‌رود. بر اساس آمار، هیچ سطح ایمن و مطمئنی برای دخانیات وجود ندارد و تنباکوی سبک، محصولات دخانیات بدون دود، سیگار برگ غیرمضر و تبلیغات دیگر، افسانه‌ای بیش نیست و بارها وزارت بهداشت و نهادهای مربوط، این موضوع را به افراد جامعه گوشزد کرده‌اند. گرچه همچنان عده‌ای تلاش می‌کنند مصرف سیگارهای الکترونیکی را در جامعه مشروعیت ببخشند و آن را متفاوت از سیگارهای سنتی بدانند اما نگاه وزارت بهداشت به این موضوع متفاوت است. به‌طوری که اخیرا بهزاد ولی‌زاده،رئیس دبیرخانه ستادکشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت اعلام کرده است:تقاضاهایی برای اجازه فعالیت درزمینه عرضه ورسمیت‌بخشیدن به این سیگارها صورت‌گرفته اما وزارت بهداشت زیربارصدورمجوز برای تولید،فروش‌وعرضه این سیگارها نمی‌رود؛چراکه مضرات این سیگارها شناخته‌شده است.
   
زیاده‌روی در مصرف سیگارهای الکترونیکی به بهانه عوارض نداشتن آن
دکتر آقازاده، پژوهشگر اعتیاد در گفت‌وگو با جام‌جم در خصوص عوارض این سیگارها می‌گوید: این سیگارها در ابتدا با این ادعا آمدند تا جایگزین سیگارهای سنتی و عوارض آن شوند و برای افراد سیگاری با تأمین نیاز نیکوتین، حس سیگار را تداعی کنند. برای این روش نیکوتین را در محلول‌های سیگارهای الکترونیکی اضافه کردند و بعدها طعم‌دهنده‌های مختلفی به آنها افزوده شد که سرطان‌زاست و فرد سیگاری با این تصور که این‌گونه سیگارها عوارضی ندارند، محدودیت مصرفی برای خود قائل نمی‌شود و در استفاده از آن زیاده‌روی می‌کند و در نهایت به عوارض بیشتری نسبت به قبل مبتلا می‌شود.سال‌هاست که سازمان‌های جهانی مرتبط با حوزه سلامت و بهداشت درخصوص تاثیر این سیگارها بر سلامت افراد وانواع تهدیدهای جانبی آن، اطلاع‌رسانی می‌کنند اما با این همه، چرا مصرف این نوع از سیگارها همچنان سیر صعودی دارد؟ 
   
سیگارهای الکترونیکی قبح سیگارهای سنتی را در جامعه ندارد
پیمان حسنی ابهریان، عضو هیأت علمی و مدیرگروه توانبخشی موسسه آموزش عالی علوم شناختی در گفت‌وگو با جام‌جم در این‌باره می‌گوید: با توجه به این‌که فرهنگ اجتماعی و مقابله با مصرف دخانیات به نسبت نسل‌های قبل بیشتر شد و این تغییرات دیگر پاسخگوی افراد سیگاری نبود،مافیای دخانیات سعی دررفع این موضوع کردند و سیگارهای الکترونیکی را تولید و تبلیغ کردند. درحال حاضر درصد زیادی از افراد،به‌ویژه جوانان،سیگارمصرف می‌کنندوبه همین دلیل گرایش به سیگارهای الکترونیکی نیز افزایش یافته است. افزایش تمایل بسیاری از افراد به این نوع از سیگارها به این دلیل است که مصرف سیگارهای الکترونیکی به‌نسبت سیگارهای سنتی، محدودیت‌های قبل را ندارد. درواقع با توجه به این‌که این نوع ازسیگارها، دودهای آزاردهنده سیگارهای سنتی را ندارند، افراد درهرجایی از آنها استفاده می‌کنند. ازطرفی دیگر، مصرف این نوع از سیگارها، قبح استفاده ازسیگارهای سنتی را در جامعه توسط جوانان و نوجوانان ندارد؛ بنابراین مصرف این نوع از سیگارها اکنون افزایش یافته است.
   
جایگزینی لذت‌های سالم در جامعه راهکار مقابله با مصرف دخانیات
با توجه به سمی‌بودن وسرطان‌زا بودن مواد سیگارهای الکترونیکی وعوارض ناشی از آن برای فرد و جامعه، راهکار مقابله با این مسأله چیست؟ابهریان دراین خصوص معتقد است: برای پیشگیری ومقابله با افزایش مصرف دخانیات، به‌ویژه انواع مختلف سیگار در جامعه، بیش از هرچیز، فعالیت‌های فرهنگی لازم است و در این مورد جریمه نقدی و امثال آن کافی نیست. متأسفانه چند سالی است که مصرف سیگار در بین زنان نیز بسیار افزایش یافته و این موضوع از دید آنها به برابری زنان و مردان تعبیر می‌شود، در حالی که افزایش گرایش به چنین مسائلی با توجیه برابری بسیار خطرناک است. بر همین اساس برای کاهش این معضل در جامعه ابتدا باید علت گرایش افراد به سیگار را بررسی کرد. سیگار یا هر دخانیات دیگری در ابتدای مصرف برای فرد ایجاد لذت می‌کند و پس از آن به عادت تبدیل می‌شود؛ بنابراین برای کاهش گرایش جوانان به دخانیات لازم است تا در جامعه با ایجاد مراکز تفریحی، ورزشی و... لذت‌های سالم را جایگزین لذت‌های ناسالم کنیم؛ چراکه جایگزینی لذت‌های سالم و آشکارکردن عوارض مصرف دخانیات قطعا سیر استفاده و گرایش افراد جامعه را به سیگار و سایر دخانیات کاهش خواهد داد. البته ناگفته نماند که این نوع از پیشگیری برای جوانان در معرض مصرف جواب نمی‌دهد، بلکه این فرهنگ‌سازی باید از دوران کودکی افراد آغاز شود تا در بزرگسالی اثرات آن مشخص شود.باتوجه به آنچه دراین گزارش مطرح شد،امیداست باتمهیدات وزارت بهداشت در اطلاع‌رسانی و عدم رسمیت‌بخشیدن به مصرف دخانیات جدید نظیر سیگارهای الکترونیکی،مصرف آنها در جامعه کاهش پیدا کند و دیگر در سطح شهر شاهد مصرف سیگار توسط دختران و پسران در هر سن و سالی نباشیم.

دیگر خبرها

  • موافقت با درخواست کوبا برای استفاده از کشتی‌های ایرانی
  • جزییات ثبت نام معتادان بهبود یافته برای شغل پاکبانی
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • غیرت؛ دگرگونی عقلانی
  • ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی
  • در جلسه رادان با اعضای جامعه مدرسین چه گذشت؟
  • سه نکته برای آموختن درباره صبر و عدم صبر از غزالی
  • اجرای طرح حجاب در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه | وظایف را انجام ندهیم، جامعه به بی‌حیایی دچار می‌شود
  • ۵ صفحه مجازی هنجارشکن مسدود شد
  • ۵ صفحه مجازی به دلیل انتشار محتویات خلاف اخلاق و عفت عمومی مسدود شد