Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-27@20:10:30 GMT

حد قذف یعنی چه؟

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۲۳۶۲۰

صدای ایران-یکی از مجازات هایی که خداوند برای برخی اعمال در نظر گرفته شده حد نامیده می شود که در قانون مجازات هم به آن اشاره شده است. باید گفت حد نوعی مجازات برای عمل زشتی است که در قرآن میزان و کیفیت آن بیان شده است به عبارت ساده تر اگر میزان مجازات یک جرم در شرع مقدس بیان شده باشد آن حد نامیده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



برای مثال در شرع آمده کسی که یک نفر را به قتل برساند ولی دم وی می توانند وی را قصاص کنند یا به قتل برسانند پس قصاص نوعی حد است و در مثالی دیگر حکم زنا در شرع تعیین شده که باز هم نوعی حد است.

قذف هم یک نوع حد است که مجازات آن را شرع تعیین کرده است. قذف که نوعی فحاشی ناموسی است حد به حساب می آید و در شمار حدود قرار می گیرد.

در ادامه با ما باشید تا از تعریف قذف و مجازات آن مطالبی را بیان کنیم.



در ماده ۲۴۵ قانون مجازات اسلامی به تبعیت از فقه و شرع مقدس از جرم بودن قذف سخن به میان آمده.

 طبق این ماده:

قذف یعنی نسبت زنا یا لواط به شخص دیگر دادن هر چند آن شخص مرده باشد.

به عبارت ساده تر فحاشی ناموسی جرم است و عبارت حقوقی آن قذف است پس قذف نوعی از انواع توهین است که به دلیل شدید بودن ماهیت آن جدا از دیگر موارد برای آن تعیین مجازات می شود.

پس اگر شخصی در عصبانیت، زن یا مردی را متهم کند که مثلا تو زنا کرده ای یا تو لواط (همجنس بازی مردانه) کرده ای و نتواند آن را هم ثابت کند؛ مرتکب حکم قذف شده است.

فحاشی ناموسی یا قذف لازم نیست حتما به لفظ باشد و حتی در پست های فضای مجازی و کامنت های اینستاگرام ممکن است رخ بدهد.



فحاشی ناموسی به زبانی دیگر


همچنین لازم نیست فردی که به او فحاشی ناموسی شده (مقذوف یا قذف شونده) معنی عبارت را بفهمد پس اگر با لهجه محلی هم به شخصی فحاشی ناموسی بشود و طرف مقابل معنی آن را نفهمد باز هم جرم واقع شده است.


شرایط قاذف و مقذوف


کسی که فحاشی ناموسی و قدف را انجام می دهد؛ قاذف می نامند و فرد مقابل او مقذوف یا قذف شده نامیده می شود. یعنی کسی که به او نسبت زنا و یا لواط داده شده است.


از شرایط تحقق جرم این است که قذف شونده (کسی که به او نسبت ناروا می دهند) در زمان آن اتفاق؛ بالغ، عاقل، مسلمان و معین باشد و همچنین موجه به نظر برسد یعنی به اموری مثل زنا و لواط مشهور نباشد (متظاهر به زنا نباشد).


اگر شرایط بالا نباشد یعنی فرد قذف شده نابالغ باشد مثلا در مورد پسر زیر ۱۵ سال باشد یا مسلمان نباش؛ مجازات قاذف ۳۱ تا ۷۴ ضربه شلاق خواهد بود. اما اگر متظاهر به زنا باشد مجازاتی ندارد.
برای شرایط این امر می توانید پاسخ سوالات خود را از طریق مشاوران موسسه دریافت کنید از شرایط تحقق یا نحوه شکایت در این باره.



مجازات اصلی قذف


اگر قذف با تمام شرایط انجام بشود و فرد نسبت به آن شکایت کند مجازات آن ۸۰ ضربه شلاق خواهد بود.

اما اگر برخی شرایط را نداشته باشد در بالا گفته شد که چگونه خواهد بود.


فحاشی ناموسی به چند نفر



اگر فردی، نسبت زنا و لواط را خطاب به چند نفر بگوید هر یک از آنها می توانند شاکی جداگانه باشند و برای هر کدام از آنها که شکایت کنند مجازات جدایی بر فرد قاذف (فحش دهنده) بار می شود.

برای مثال اگر ۳ نفر را قذف کند و هر سه شکایت کنند ۳ بار مجازات حد بر وی جاری می شود.


مجازات حرف پدر که تو بچه من نیستی


در این رابطه باید گفت اگر پدر نسبت به فرزند مشروع خود بگوید ” تو از فرزند من نیستی” یا که اصلا به شخصی غیر از فرزند خود بگوید “تو فرزند پدرت نیستی یا از پدرت نیستی”

در اینجا انگار که مادر وی (همسر پدر) را نسبت زنا داده و مادر وی می تواند به عنوان شاکی از وی شکایت کند.

 ماده ۲۴۷ قانون مجازات اسلامی:

هرگاه کسی به فرزند مشروع خود بگوید «تو فرزند من نیستی» و یا به فرزند مشروع دیگری بگوید «تو فرزند پدرت نیستی»، قذف مادر وی محسوب می شود.



شکایت از فحاشی ناموسی


برای شکایت از قذف می توانید شکوائیه ای تنظیم کنید که پس از آن دادسرا و دادگاه به این امر رسیدگی کنند در این زمینه اگر قرار است شکایتی را مطرح کنید بهتر است از وکلای متخصص کیفری اخذ مشاوره کنید و یا وکالت کار را به ایشان بسپارید نحوه نوشتن شکوائیه امر مهمی است که نیازمند دانش حقوقی است.

اثبات فحاشی ناموسی در دادگاه
این امر را می توان با وجود ۲ شاهد در دادگاه ثابت کرد و همچنین اگر به صورت الکترونیکی و در فضای مجازی بوده سند آن می تواند به عنوان دلیل و مدرک مورد استناد قرار گیرد برای مثال گرفتن اسکرین شات در این زمینه می تواند کمک کننده باشد.

اما در مواقعی هم قاضی ممکن است آن را نپذیرد.


مشاوره و انتخاب وکیل از سامانه وکیل تاپ


سامانه وکیل تاپ در راستای دسترسی آسان تر به وکیل، تاسیس شده به گونه ای که شما از سراسر کشور به خدمات حقوقی آن می توانید دسترسی داشته باشید همچنین می توان قبل از انتخاب وکیل از مشاوران و وکلای موسسه اخذ مشورت نمایید. موسسه وکیل تاپ در هر لحظه به صورت آنلاین و تلفنی پاسخگوی سوالات و مسائل حقوقی شما خواهد بود.

وکلای متخصص در حوزه کیفری به راحتی می توانند پرونده شما را در دادگاه پیش ببرند.

شماره موسسه حقوقی وکیل تاپ: ۰۲۱۹۱۰۰۲۰۹۰


نتیجه گیری

 

قذف یا فحاشی ناموسی جرم و دارای مجازات ۸۰ ضربه شلاق است در بالا به مواردی از شرایط و احکام قذف نیز اشاره کردیم.

از جمله ابن که قاذف باید آگاه به معنی جمله باشد و در مقابل لازم نیست فرد قذف شده این شرط را داشته باشد پس اگر قاذف لفظ را به کار ببرد ولی معنی آن را نداند و قصد نکرده باشد مرتکب جرم نشده است.


منبع: صدای ایران

کلیدواژه: فحاشی فحاشی ناموسی نسبت زنا وکیل تاپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۳۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو تصادف منجر به فوت در دو نقطه از شهر تهران

سرهنگ فیروز کشیر معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ گفت: در ساعت ۲۳:۴۰ شب گذشته در محدوده شمال به جنوب فداییان قبل از مالک اشتر یک دستگاه سواری پراید در حال حرکت بوده که در یک کورس ناگهانی با راکب موتورسیکلت ناگهان موتور با با قسمت عقب اتوبوس در حال حرکت، برخورد کرده که متأسفانه موجب فوت راننده موتورسیکلت می‌شود.

وی ادامه داد: برابر اعلام شاهدین عینی در صحنه حادثه راننده پراید به جای اینکه به کمک هموطن خود یعنی راکب موتورسیکلت بشتابد صحنه را ترک کرده و از محل متواری شده است.

سرهنگ کشیر گفت: همچنین در ساعت ۲۳:۵۰ شب گذشته نیز در مسیر جنوب به شمال بزرگراه یادگار امام"ره" قبل از آزادی یک دستگاه خودرو متواری با عابر مذکر حدوداَ ۳۵ ساله برخورد که عابر در دم فوت می‌کند.

سرهنگ کشیر افزود: در حادثه اول تیم‌های منطقه ۲۰ و در حادثه دوم تیم‌های منطقه ۱۰ پلیس راهور تهران بزرگ در محل حضور یافتند و ضمن ایمن سازی محل نسبت به بررسی علل و عوامل این حادثه پرداختند.

وی در خصوص مجازات فرار از صحنه حادثه ماده ۷۱۹ قانون مجازات اسلامی گفت: هر گاه مصدوم احتیاج به کمک فوری داشته و راننده با وجود امکان رساندن مصدوم به مراکز درمانی و یا استمداد از مأمورین انتظامی از این کار خودداری کند و یا به منظور فرار از تعقیب، محل حادثه را ترک و مصدوم را رها کند حسب مورد به بیش از دو سوم حداکثر مجازات مذکور در مواد ۷۱۴ و ۷۱۵ و ۷۱۶ این قانون محکوم خواهد شد و دادگاه نمی‌تواند در مورد این ماده تخفیف قائل شود.

وی همچنین از رانندگان خواست در صورت بروز هرگونه تصادف اعم از خسارتی و جرحی و فوتی در سطح معابر ضمن حفظ خونسردی خود ابتدا و قبل از هرگونه اقدامی با مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ تماس حاصل کرده و پلیس را در جریان تصادف قرار دهند.

سرهنگ کشیر گفت: اگر این رانندگان کمی صبر داشتند و به قوانین احترام و با اورژانسی و مراکز امدادی تماس می‌گرفت شاید، شاید و شاید الان راکب موتورسیکلت و عابر پیاده زنده به بیمارستان می‌رسید و سال‌های سال در کنار خانواده‌اش به زندگی ادامه می‌دادند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • فوتبال کلمبیا دنیا را شگفت زده کرد
  • رسوایی در کلمبیا: چاقو پرت کردند، قسر در رفتند!‏
  • چرا مجازات "تشهیر" برای مجرمان خشن به کار گرفته نمی‌شود؟
  • چرا مجازات تشهیر برای مجرمان خشن به کار گرفته نمی‌شود؟
  • تشدید مجازات قاچاق اسلحه و مهمات
  • دو تصادف منجر به فوت در دو نقطه از شهر تهران
  • خواهرکشی ناموسی در مشهد | قتل زن ۲۳ ساله به دست برادر ۱۷ ساله
  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند
  • جزییات حکم اعدام توماج صالحی؛ احتمال عفو و تخفیف
  • آیا خشکاندن و آب ندادن به درختان جرم است؟